U PAUČJU OBILJEŽEN DAN OPĆINE LEVANJSKA VAROŠ

Objavljeno: 18. 03. 2024.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas (18. ožujka 2024. godine) je obilježen Dan Općine Levanjska Varoš. Svečanosti su uz načelnika Općine Slavka Tidlačku nazočili i izaslanik predsjednika Hrvatskoga Sabora i saborski zastupnik Goran Ivanović, saborska zastupnica Nataša Tramišak, saborski zastupnik i gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, načelnici susjednih općina i ostali uzvanici.  

Već tradicionalno, Levanjska Varoš svoj dan i blagdan zaštitnika sv. Josipa slavi u jednom od 9 naselja općine pa je tako ovoga puta odabrano selo Paučje u kojemu su vidljivi pomaci i ulaganja u proteklom razdoblju – istaknuo je u svom obraćanju mještanima i uzvanicima načelnik Općine Levanjska Varoš Slavko Tidlačka. -Posebno nam je drago da ove godine Dan Općine obilježavamo u Paučju i za to imamo više razloga. U prvom redu je to dugo očekivana cesta prema Paučju čiju je izgradnju financirala Županijska uprava za ceste Osječko-baranjske županije i kojom je ovo selo napokon povezano asfaltiranom cestom do Đakova. Radi se i cesta za Milinac koju također financira Osječko-baranjska županija, a u budućnosti očekujemo i izgradnju ceste prema jezeru Borovik i Našicama te naselju Ratkov Dol za koju imamo projektnu dokumentaciju. Mnogi su mislili kako u Paučje nikada neće doći cesta, ali ovo je dokaz da Općina, Osječko-baranjska županija i Vlada RH brinu o ravnomjernom razvoju svih krajeva te da joj je svaki stanovnik jednako važan. Izgradnjom ceste, ovaj je kraj doslovno prodisao, kupuju se nekretnine i stvaraju preduvjeti za razvoj turizma. Uz pomoć Osječko-baranjske županije i Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova gradi se i Društveni dom u sklopu Svetišta Božjeg Milosrđa na Ovčari. Ove se godine nastavlja izgradnja vodovodne mreže, a radimo i na razvoju turizma. Izgrađen je sustav odvodnje u kompleksu Stara Kupka u Breznici Đakovačkoj te projekt Pročistača otpadnih voda, izgrađena javna rasvjeta, uređena komunalna infrastruktura, priključena električna energija i voda, pripremljeni projekti bazena, restorana i turističkog infocentra. Paralelno radimo i na izletištu Vračica na kojemu je riješena projektna dokumentacija za Planinarski dom. Sada su nam samo potrebni investitori koji će pokrenuti razvoj turizma i gospodarstva ovog kraja – zaključio je Tidlačka.

Prigodnim govorom prisutnima se obratio i gradonačelnik Đakova i saborski zastupnik Marin Mandarić pohvalivši rad Općine, ali i ulaganja koja su došla u ovaj dio Đakovštine.

Dan Općine čestitao je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić pohvalivši ostvarene projekte i brojne inicijative koje dolaze iz Levanjske Varoši. -U protekle dvije godine izdvojio bih ukupne investicije od gotovo 2 milijuna eura u prometnu infrastrukturu Općine Levanjska Varoš, u naseljima Paučje i Milinac. Ove ćemo godine uložiti više od 600.000  tisuća eura u obnovu cesta do naselja Milinac i kroz Milinac. Također, Osječko-baranjska županija kao osnivač vodi posebnu brigu i o Osnovnoj školi „Silvije Strahimir Kranjčević“ u Levanjskoj Varoši koja je uključena u niz projekata i dokaz da i mala škola može ostvariti velike uspjehe poput Stem projekta E baš hoću biti poduzetnik! U proteklom razdoblju iz županijskog proračuna osigurali smo i kupnju autobusa za prijevoz učenika. I u budućem razdoblju načelnik Slavko Tidlačka i njegov tim imat će našu podršku za sve projekte koje bude kandirao i nominirao – poručio je Miletić.