IZBOR ZA MISS OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ODRŽAT ĆE SE U NEDJELJU NAVEČER U STROSSMAYEROVOM PERIVOJU

Objavljeno: 25. 08. 2023.

Nakon tri godine stanke, izazvane koronapandemijom, Izbor za Miss Hrvatske vraća se u svim županijama, a onaj za Izbor Miss osječko-baranjske županije 2023. održat će se u Đakovu, u Strossmayerovu perivoju, na njegovoj ljetnoj pozornici, u nedjelju, 27. kolovoza, u 20 sati.

Iz cijele županije


Ovo prestižno i glamurozno natjecanje u Đakovu će se održati jer je tako želio organizator, koji je nositelj licence, inače Đakovčanin, pa je za izbor najljepše djevojke u OBŽ-u odabrao upravo svoj grad, gdje će biti odabrana predstavnica ženske ljepote i mladosti za ovu županiju, a kojoj se time otvara prilika da uđe među natjecateljice za Izbor za Miss Hrvatske, a ovisno o plasmanu, i za Izbor za Miss svijeta.

Proteklog petka, kaže vlasnica licence i direktorica Miss Hrvatske za Miss svijeta, Iva Loparić Kontek, u đakovačkom cafe-baru Click održan je casting kojem se odazvalo oko 20 djevojaka iz cijelog OBŽ-a, a pistom, pozornicom najvećeg đakovačkog perivoja, u nedjelju će prošetati njih jedanaest, iako je prvobitno trebalo biti odabrano njih deset.

- Imali smo toliko kvalitetnih djevojaka da smo se odlučili za njih 11, a i pozornica je velika da primi više kandidatkinja od početno rečenih deset - kaže Loparić Kontek.

Djevojke stižu iz cijele županije - iz grada domaćina Đakova, Osijeka, Belog Manastira, Valpova, Josipovca itd. Za titulu Miss Osječko-baranjske županije za Miss Hrvatske u nedjelju će se natjecati Kasandra Javor (22), studentica komunikologije, medija i novinarstva iz Valpova, Leonora Mišetić (19), fitofarmaceutkinja iz Đakova, Lana Mišetić (18), maturantica iz Đakova, Ivana Gospočić (24), tehničarka cestovnog prometa iz Belog Manastira, Jasmina Medžiković (19), brucošica Pravnog fakulteta u Osijeku, Stela Nikolić (21), Osječanka sa završenom ugostiteljsko-tehničkom školom, Lea Smiljan (19), maturantica iz Josipovca, Mirna Jakšić (18), maturantica iz Đakova, Dorina Hnatek (24), fizioterapeutski tehničar iz Osijeka, Anastasia Ičević (22), veterinarska tehničarka iz Vukovara, i Matea Blažević (23), studentica iz Osijeka na Odjelu za biologiju. Lijepe, mlade, samosvjesne, a preokupacije su im, uz obrazovanje, sport, tjelovježba u teretani, čitanje, volontiranje, ekologija i dr.

Pet kategorija- Djevojke će se predstaviti u tri izlaska, a u glazbenom dijelu programa nastupit će Ženska vokalna skupina Đakovčanke i Amir Kazić Leo. Program će voditi Irena Ivkić i Frano Ridjan - kaže direktorica Miss Hrvatske za Miss svijeta.

- Događaj je otvoren za javnost, ulaz je besplatan, a uz glazbeni, tu je i modni program uz radove domaćih dizajnerica – svoj rad predstavit će đakovačke Bećaruše, modni salon za casual odjeću i na kraju vjenčanice. Program će s proglašenjem trajati oko sat i pol vremena - kaže Loparić Kontek. Najavljuje i pretprogram uoči samog izbora uz jednu solisticu kao svojevrsnu ‘predgrupu‘.

Loparić Kontek ističe kako se ove godine obilježava i 30 godina Miss Hrvatske za Miss svijeta. Točnije, tri desetljeća navršena su lani, no obilježavanje nije održano zbog koronavirusa. Obljetnica će biti obilježena u svečarskom dijelu izbora za Miss Hrvatske, 27. studenoga, u finalu.

- Bit će tada održan i svojevrsni hommage tom izboru, za kada će biti pozvane i sve pobjednice izbora z Miss Hrvatske, a već ih se dosta i odazvalo - kaže Loparić Kontek.

Podsjetimo da djevojke u svoja tri izlaska ni u Đakovu neće izlaziti u kupaćim kostimima, a što ovaj izbor razlikuje od drugih – ukinuo je to 2013. godine. Razlog, kaže direktorica Miss Hrvatske za Miss svijeta, jer je u izbor za Miss svijeta uključeno i puno muslimanskih zemalja, a i želi se poručiti kako se žensko tijelo može prikazati u lijepoj haljini.

- Posebniji smo od drugih izbora ljepote jer tražimo i druge kategorije kod pobjednica županijskih natjecanja - u samom finalu natječu se u pet kategorija - talent, intervju, multimedija, sport i top model. Te kategorije imaju svoje mentore poput Tihane Harapin Zalepugin i dr. Djevojke se natječaju da pobijede bar u jednoj od tih pet kategorija, čime se osigurava mjesto u Top 10 u samom finalu - kaže Iva Loparić Kontek.

Izvor: Glas Slavonije/Suzana Župan