OTVORENI RADOVI NA KATASTARSKOJ IZMJERI DIJELA K.O. IVANOVCI ĐAKOVAČKI K. O. VIŠKOVCI – NASELJE KUŠEVAC

Objavljeno: 14. 09. 2022.

Danas je u dvorani Pastoralnog centra u Kuševcu održana svečanost službenog otvaranja radova na katastarskoj izmjeri na području Grada Đakova za dijelove k. o. Ivanovci Đakovački i k. o. Viškovci – naselje Kuševac.

Ugovor o javnoj nabavi usluga – Katastarska izmjera i izrada elaborata katastarske izmjere za područje više katastarskih općina, predmet kojega je obavljanje geodetsko-katastarskih usluga u svrhu izrade katastra nekretnina u naselju Kuševac, sklopljen je 13. lipnja 2022. godine između Državne geodetske uprave, Osječko-baranjske županije i Grada Đakova u svojstvu naručitelja, s jedne strane te Instituta IGH d.d. u svojstvu izvršitelja radova, s druge strane, a vrijednost usluge iznosi 460.351,35 kuna, od čega Grad Đakovo sufinancira 30 % navedenog iznosa.

Ispred Državne geodetske uprave svečanosti su nazočili načelnik Sektora za katastarske izmjere i infrastrukturu Ante Rupić, voditelj Službe katastarskih izmjera i izradbe katastarskih operata Mladen Pandža te voditelj Odjela za katastar nekretnina Đakovo Goran Sokolović.

Otvorenju je nazočio i gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić u pratnji pročelnika Ureda gradonačelnika Miroslava Klepe, pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Sanje Rogoz-Šola te drugih.

Prisutni su još bili kao predstavnik Osječko-baranjske županije pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Josip Lovković, voditeljica zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Đakovu Sanja Glavašević, ispred izvođača radova voditelj geodetskog odjela Borna Gradečak i Vesna Kovač te predstavnici Vijeća mjesnog odbora Kuševac.

Postupkom katastarske izmjere, koji će trajati najviše devetnaest mjeseci, formirat će se nova katastarska općina Kuševac, a realizacijom predmetnog projekta nastavit će se uspješna provedba katastarskih izmjera na području Grada Đakova.

Otvaranje radova obilježeno je otkrivanjem ploče kojom je označeno radilište.