EUROPSKI EKIPNI PRVAK U KARATEU KARLO RAGUŽ NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA MANDARIĆA

Objavljeno: 07. 06. 2021.

U subotu, 5. lipnja đakovački gradonačelnik Marin Mandarić, u Maloj vijećnici Grada Đakova upriličio je svečano primanje za Karla Raguža, europskoga ekipnoga prvaka u karateu. Inače, Karlo Raguž je do odlaska na fakultet bio član Karate kluba „Đakovo“ gdje je stekao i osnove ove borilačke vještine pod budnim okom trenera Ivana Stojića Čarlija i Vedrana Mandarića.

Podsjetimo, Karlo Raguž bio je na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Rovinju član ekipne reprezentacije Hrvatske koju su činili: Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac i Đakovčanin Karlo Raguž.

Ovom prilikom gradonačelnik Mandarić čestitao je bivšem đakovačkom borcu na osvojenoj zlatnoj medalji što je potvrda da je Đakovo oduvijek bilo grad karatea i sporta općenito. „Kao bivši karataš znam koliko je truda i rada potrebno da bi se došlo do ovakvoga uspjeha, a mi smo ponosni što je Karlo svoje prve sportske korake ostvario u našem klubu. Uvjeren sam da je ovo samo početak jedne velike sportske karijere koja će veseliti nas i naše građane koji su uvijek ponosni na uspjehe svojih sadašnjih, ali i bivših sugrađana“, zaključio je đakovački gradonačelnik.

U svom kratkom obraćanju Karlo Raguž rekao je: „Hvala vam na ovom primanju i poklonu. Zahvalan sam trenerima i ljudima koji su radili u klubu do moga odlaska na fakultet. U Đakovu sam stekao prva znanja o karateu, a u Zagrebu je to bila samo nadogradnja koja je dovela do ovoga velikoga uspjeha. Vjerujem da je pred nama još veliki broj nastupa i medalja, a već prva prilika za mene bit će Svjetsko prvenstvo u Dubaiju koje se održava krajem ove godine. Hvala Vama i svim Đakovčanima koji su mi slali čestitke i navijali za nas“, zaključio je Karlo Raguž.

Izvor: DJ sport/Miro Šola