PROJEKT GRADA ĐAKOVA „SVI ZAJEDNO 2“: POSAO ZA 53 ŽENE I SKRB ZA 318 KORISNIKA

Objavljeno: 28. 04. 2021.

Uvodna konferencija za projekt  „Svi ZAjedno 2“ - program zapošljavanja žena „Zaželi“ faza II, održana je danas u prostoru Kuće Reichsmann, a nazočio joj je i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović koji je rekao da je projekt potvrdio svoju svrhu te da oplemenjuje svakodnevni život korisnika.

Kako je u uvodnoj riječi istaknula pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo poljoprivredu i turizam Grada Đakova, koji provodi projekt, Sanja Rogoz-Šola, nakon uspješno provedenog projekta Grada Đakova „Svi ZAjedno“ koji je bio financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi“ čija je vrijednost projekta iznosila  9.757.863,20 kuna čineći ga jednim od najvećih projekata odobrenih u RH u okviru navedenog programa „Zaželi“, Grad Đakovo nastavlja s provođenjem programa.

Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić rekao je da je Gradu Đakovu odobren nastavak EU projekta “Zaželi” – “Svi ZAjedno 2” u iznosu od 4.877.630,00 kuna koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda!

Projektom je previđeno zapošljavanje 53 žene koje će kroz 12 mjeseci obavljati poslove potpore i podrške te brige o 318 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Grada Đakova. Također i zapošljavanje tri osobe u projektnom timu.

Na konferenciji je prikazan kratak video uradak koji govori o vrijednostima koje ovaj projekt promiče, njegovoj važnosti i koristi kako za zaposlene žene tako i za korisnike. Konferenciji su nazočile i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Đakovo Dubravku Petrović

te izaslanica predstojnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnog ureda Osijek Ivana Ravlića, Janja Drenjančević, voditeljica Ispostave Đakovo.