ORGANIZIRANO CIJEPLJENJE POČELO I U ĐAKOVU

Objavljeno: 08. 04. 2021.

U prostoru nekadašnjeg rodilišta u Đakovu danas je započelo organizirano cijepljenje protiv COVID 19 bolesti koje će se odvijati danas do 19 sati. Cijepljenje se nastavlja i tijekom vikenda, odnosno u subotu i nedjelju od 8 do 19 sati. Tim povodom danas je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije u Đakovu održao konferenciju za medije izvijestivši da je organizirano cijepljenje započelo u svim gradovima Osječko-baranjske županije i to u ambulantama domova zdravlja. - Tijekom ova tri dana planirano je ukupno iskoristiti 7.200 doza cjepiva i to AstraZenece, Pfizera i Moderne, rekla je danas na konferenciji ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nataša Turić te dodala kako je do sada Osječko-baranjskoj županiji isporučeno oko 45.000 doza cjepiva.

Ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Mato Lukić kazao je da će danas na svim punktovima biti procijepljeno 2.400 ljudi, a isto toliko planirano je i u subotu i u nedjelju. Rekao je kako je za organizirano cijepljenje angažiran velik broj zdravstvenog i prateće osoblja. Danas do 11.30, kako je rekao, nije bilo većih problema u provođenju cijepljenja. Do tog vremena od naručena 824 pacijenta, ukupno je cijepljeno 867 ljudi. Neki ljudi su došli ranije, ali, pojasnio je, nisu vraćeni nego su istog trenutka cijepljeni.

Pozivanje pacijenata odvija se tako da je svaka obiteljska ordinacija dobila određeni broj termina, ovisno o strukturi pacijenata i broju starijih. Uz termin za prvi fazu, dobili su, rekao je Lukić, termin i za drugu.