Uputa za primjenu Odluke o zabrani napuštanja područja županija

Objavljeno: 19. 12. 2020.

Za Osječko-baranjsku županiju propusnice se mogu tražiti na mail adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sve potrebne informacije za našu županiju mogu se dobiti radnim danom od 8.00 do 22.00 sata na brojevima telefona 031/221-632, 031/221-645, 031/221-649,  a neradnim danima na broj 112 (0 – 24)

Odlukom je svim osobama koje imaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj zabranjeno napuštanje područja županije u kojoj imaju prebivalište ili boravište.

Osnovni razlog donošenja ove Odluke je ograničavanje kretanja i putovanja koji nisu neophodni za funkcioniranje gospodarstva i društva u cjelini, i time sprječavanje prijenosa bolesti COVID-19.

Zahtjevi za izdavanje propusnica upućuju se županijskim stožerima prema mjestu prebivališta ili boravišta osobe koje podnosi zahtjev, odnosno Ravnateljstvu civilne zaštite ako se radi o drugom opravdanom razlogu.

Također, s obzirom na intenciju Odluke napominje se kako će Ravnateljstvo civilne zaštite restriktivno tumačiti „druge opravdane razloge“ te se mole građani da ne podnose zahtjeve za propusnice, ako zaista nemaju ozbiljan i opravdan razlog zbog kojeg trebaju napustiti županiju u kojoj imaju prebivalište ili boravište.
 


KONTAKT ZA DODATNE UPITE U VEZI  IZDAVANJA e-PROPUSNICA 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel. 0800 80 90
https://epropusnice.gov.hr/