TISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM POJAVE BOLESTI COVID-19 U ĐAKOVU

Objavljeno: 23. 06. 2020.

Povodom pojave bolesti COVID-19 u samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu gdje je deset sestara pozitivno na koronavirus, tiskovnu konferenciju ispred zgrade gradske uprave danas su održali gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić i zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Grada Đakova Robert Francem.

            Gradonačelnik Mandarić rekao je kako je u kontaktu sa sestrama iz đakovačkog samostana. Naglasio je kako je i dalje potrebno upozoravati na važnost odgovornog ponašanja svih dionika društvenog života, a osobito sad kad je koronavirus stigao i u Đakovo. Jedino se tako, rekao je, može spriječiti dalja eskalacija situacije. Pozvao je građane na odgovorno ponašanje.

            Zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Grada Đakova, Robert Francem naglasio je Stožer civilne zaštite Grada Đakova kontinuirano radi od ožujka bez prestanka. Operativne postrojbe i povjerenici obilaze grad i utvrđuju poštuju li se mjere ili ne. Zamjenik Francem i ovog puta naglasio je uspješan rad Stožera, ali i odgovorno ponašanje građana grada Đakova zadnjih mjeseci. Nažalost, dogodio je proboj i Stožer nastavlja raditi. Prema posljednjim informacijama samostan se sa svim svojim pripadajućim ustanovama zatvara.

            Na novinarski upit o održavanju 54. Đakovačkih vezova, gradonačelnik je odgovorio kako će se najavljeni programi najvjerojatnije otkazati. Hoće li i u kojem obliku bit održani Vezovi, znat će se kroz nekoliko dana.