AKTIVIRANE OPERATIVNE SNAGE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA ĐAKOVA

Objavljeno: 20. 03. 2020.

Uz sve mjere opreza, u gradskoj nastavno-športskoj dvorani u Đakovu, koja je od danas i službeno postala sjedište Stožera, održan je sastanak povjerenika Civilne zaštite i njihovih zamjenika iz svih Mjesnih odbora Grada Đakova s gradonačelnikom Marinom Mandarićem, načelnikom Stožera Civilne zaštite Grada Đakova, Antunom Galićem, načelnikom Policijske postaje Đakovo, Rudolfom Kolarićem te drugim članovima Stožera.

Povjerenici su upoznati s obvezom nadzora nad provođenjem mjera o ograničavanju društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja kulturnih i sportskih događanja koje je donio nacionalni stožer Civilne zaštite, a gradskom stožeru uputio županijski stožer CZ. Radi učinkovite provjere provođenja mjera i sprječavanja širenja koronavirusa, građani i poslovni subjekti mogu očekivati da će ih ovih dana obilaziti povjerenici Civilne zašite koji će biti propisno odjeveni u reflektirajuće prsluke žute i narančaste boje s oznakom Civilne zaštite Grada Đakova.

Pozivamo građane da se pridržavaju propisanih mjera jer će se svakodnevno vršiti provjera i obilazak svih Mjesnih odbora na području Grada Đakova. Sve uočene nepravilnosti upućivat će se u županijski stožer CZ na daljnje postupanje. Samo dogovornim i savjesnim ponašanjem možemo zaštititi sve nas, zato još jednom pozivamo i sve osobe kojima je propisana i/ili predložena mjera samoizolacije da se pridržavaju svih mjera izolacije jer će se i o takvim slučajevima izvještavati nadležne službe.

Načelnik Stožera CZ

Grada Đakova

Antun Galić