OBAVIJEST GRAĐANIMA GRADA ĐAKOVA O PREVENTIVNIM MJERAMA DJELOVANJA PROTIV COVID-19 VIRUSA

Objavljeno: 16. 03. 2020.

Stožer civilne zaštite Grada Đakova na svojoj izvanrednoj sjednici održanoj 16. ožujka 2020. godine sukladno preporukama Stožera civilne zaštite RH, Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije i Zavoda za javno zdravstvo RH donio je sljedeće zaključke i preporuke:

1. Obavještavamo građane Grada Đakova da je 16. ožujka 2020. godine u 8.00 sati započela s radom Ambulanta za pregled osoba pod sumnjom na zaraženost koronavirusom na adresi P. Preradovića 2 (u zgradi bivšeg rodilišta) s posebnim ulazom, prije dolaska potrebno je najaviti se na broj telefona 099/2446906.
2. Građane će se obavještavati putem svih raspoloživih načina o ažuriranim uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
3. Trgovačka društva u vlasništvu i suvlasništvu Grada Đakova te druge pravne osobe s područja Grada Đakova dužne su obavljati svoje poslovne aktivnosti u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite RH, kao i uz pridržavanje svih preporuka vezanih za prevenciju i zaštitu širenja zarazne bolesti.
4. Upravni odjeli Grada Đakova, gradske tvrtke, ustanove kojima je Grad osnivač i druga javnopravna tijela na području Grada ograničit će dolaske građana u svoje objekte tako što će poslovanje s građanima svesti na osnovnu i nužnu razinu. Rad sa strankama obavljat će se telefonom ili emailom, a samo iznimno radi obavljanja neodgodivih i ranije dogovorenih poslova osobno uz prethodni dogovor.
5. Blagajna u Gradskoj upravi do daljnjeg će raditi uz pojačane mjere zdravstvene zaštite.
6. Odgađaju se sva sportska natjecanja, treninzi i druga javna, kulturna i slična okupljanja na području Grada Đakova do daljnjega.
7. Do daljnjega se obustavlja korištenje svih domova kulture, društvenih prostorija i sportskih objekata u vlasništvu Grada za potrebe druženja, rada udruga i sličnih aktivnosti.

Molimo građane da se pridržavaju preporučenih mjera i odgovornim ponašanjem čuvaju svoje zdravlje i zdravlje članova svoje obitelji te ostalih građana.

NAČELNIK STOŽERA

Antun Galić, ing. el.