LJETNE IGRE SUTRA NA ĐAKOVAČKOM BAZENU

Objavljeno: 12. 08. 2019.

Popularne ljetne igre za sve generacije i ove godine, u sklopu svoje međunarodne turneje, gostuju u Đakovu. Nakon devet uspješnih sezona, 336 događaja i više od  million prijeđenih kilometara, igre u svoju desetu sezonu ulaze kao punokrvni međunarodni projekt.

O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 35 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa.

Prošle godine je grad Đakovo po prvi puta bio domaćin City Games-a. Budući da smo naišli na pozitivan odaziv natjecatelja i gledatelja, vraćamo se s potpuno novom scenografijom i brojnim iznenađenjima.

Ovaj sportsko-zabavni spektakl, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održati će se 13. kolovoza na prekrasnoj lokaciji, Gradskim bazenima s početkom u 19:30 sati u organizaciji Grada Đakova i agencije Adria events. 


U Đakovu će svoje snage odmjeriti šest ekipa s područja Slavonije i Baranje. Prošlogodišnji naslov brani ekipa Valpova koja je tek u posljednjoj igri uspjela osigurati titulu pobjednika. Sudeći po prošlogodišnjem natjecanju i ove godine očekuje nas napeta borba sve do zadnje igre. Ekipe će se nadmetati u modernim inačicama tradicionalnih igara na bazenu kao što su leteći vaterpolo, vino, vodena košarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi i veslo. 

“Pobjednička ekipa u Hrvatskoj ostvaruje pravo sudjelovanja na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Sloveniji. Cilj potpuno novog formata natjecanja je širenje na cijelu Europu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći usporediti sa nekada popularnim Igrama bez granica.  Na međunarodnom finalu će Hrvatska biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se natjecati za naslov prvaka”, objasnio je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.

“Pozivamo sve građane grada Đakova kao i sve njihove prijatelje da nam se pridruže na Gradskim bazenima i svojom nazočnošću uveličaju ovaj sportsko – zabavni događaj. Ove godine zamijenili smo kompletnu scenografiju te pripremamo brojna iznenađenja i nove igre kako za natjecateljske ekipe tako i za gledatelje” zaključuje Krzyk.

Foto: Marin Ćuk Vurnek