U CENTRU ZA KULTURU ODRŽANA 8. DJEČJA SMOTRA FOLKLORA GRADA ĐAKOVA

Objavljeno: 04. 12. 2018.

-Budite ustrajni u održavanju tradicije, danas kada moderan život nudi mnoge mogućnosti, možda na neki način atraktivnije, vi ste se odlučili za folklor. Nekad to nije lako, ali ostanite ustrajni u tome, budite ponosni što ste čuvari tradicije, poručio je večeras gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić sudionicima 8. Dječje smotre folklora Grada Đakova proglasivši smotru otvorenom.

Kroz igre, pjesmu i ples u okviru programa „Svome gradu za blagdane“ publici su se predstavili najmlađi članovi kulturno-umjetničkih društava s područja Grada Đakova (Široko Polje, Piškorevci, Budrovci, Selci Đakovački, Tena Đakovo) te gosti iz Vuke.

Prigodnim riječima prisutnima se obratila predsjednica KUD-a Širokopoljac Slađana Lončarević zahvalivši se svim društvima koji su se odazvali pozivu na sudjelovanje na smotri. – Nadam se da će ta djeca još dugo godina biti aktivni u folkloru i održavati i prenositi našu tradiciju i kulturnu baštinu, kazala je Lončarević zahvalivši se Gradu na pokroviteljstvu kao i svima koji su na bilo koji drugi način pomogli u organizaciji smotre.

Smotra je održana 2. prosinca u organizaciji Saveza kulturno-umjetničkih društava Grada Đakova i KUD-a Širokopoljac iz Širokog Polja kao domaćina, a pod pokroviteljstvom Grada Đakova.