PREDAVANJE I RADIONICA NA TEMU ŠTETNOG UTJECAJA AZBESTNIH PLOČA

Objavljeno: 22. 11. 2018.

Na inicijativu Grada Đakova Udruga Moj otok Punat sinoć je u Velikoj gradskoj vijećnici održala predavanje i radionicu na temu štetnog utjecaja azbestnih ploča na zdravlje.

Moje Đakovo bez azbesta - naziv je inicijative koju je pokrenuo Grad Đakovo, a u okviru koje je spomenuta udruga održala predavanje koje je privuklo brojne zainteresirane Đakovčane. Njih 70-ak predstavnicima udruge koja se u akcijama po Hrvatskoj zauzima za uklanjanje azbestnih krovova i fasada, postavljali su pitanja vezana uz ovu temu.

Udruga Moj otok iznijela je u Đakovu nekoliko primjera kako su druge jedinice lokalne samouprave sudjelovale u zbrinjavanju, odnosno sufinanciranju zbrinjavanja azbestnih ploča i postavljanja novih krovova.

Grad Đakovo do sada nije sudjelovao u ovakvim akcijama, ali, kaže zamjenik gradonačelnika Antun Galić, sada će se uključiti te će po tom pitanju u Proračunu za 2019. godinu planirati sredstva. Grad poziva svoje sugrađane koji u svom životnom okruženju imaju azbestne ploče da se prijave u Gradsku upravu gdje mogu ispuniti upitnik i prijaviti površine pod azbestom. Nakon toga bit će napravljen dinamički plan. Grad Đakovo u cijelosti će financirati zbrinjavanje azbestnih ploča, u planu je i sufinanciranje novog krovišta kao i namjera da se u priču oko sufinanciranja uključe proizvođači pokrova s đakovačkog područja.