NOVA ATLETSKA TARTAN STAZA, ČETIRI SPORTSKA TERENA I RASVJETA

Objavljeno: 06. 11. 2018.

Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić i župan Ivan Anušić danas su obišli igralište triju đakovačkih srednjih škola na kojem je nova atletska staza i drugi sadržaji u čije je uređenje Osječko-baranjska županija uložila 1,5 milijun kuna.

Župan je rekao kako se radi o završnim radovima na postavljanju tartan staze, uređenju četiri sportska terena i rasvjeti. - Tartan staza u Đakovu jedna je od dviju koje smo napravili, druga se nalazi u Našicama. Sadržaj koji će svakako unaprijediti školstvo, ali će biti od koristi i rekreativcima i onima koji se profesionalno bave sportom, rekao je župan Anušić istaknuvši dobru suradnju sa ravnateljima srednjih škola i Gradom Đakovom.

Gradonačelnik Marin Mandarić rekao je kako srednjoškolsko igralište ujedno i javno kojeg koriste rekreativci i sportske udruge. - Važno nam je da imamo sportsku infrastrukturu primjerenu 21. stoljeću. Grad Đakovo djelomično se uključio u ovu priču, a spreman je i dalje sudjelovati u ovakvim projektima. Osobito je to važno u prigradskim naseljima gdje su školska igrališta često i jedina igrališta u selu, rekao je gradonačelnik Mandarić.