KREĆE PROJEKT AGLOMERACIJE ĐAKOVO VRIJEDAN 214 MILIJUNA KUNA

Objavljeno: 02. 11. 2018.

Ugovor za rekonstrukciju i izgradnju sustava odvodnje na području aglomeracije Đakovo unutar projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Đakovo potpisali su u Maloj gradskoj vijećnici direktor Đakovačkog vodovoda d.o.o. Ivan Kočiš i direktor tvrtke Sokol d.o.o. Vinkovci Goran Elez, u ime zajednice ponuditelja koja okuplja ukupno osam tvrtki.

O važnosti ovog projekta vrijednog oko 214 milijuna kuna (bez PDV-a) od čega je 71,20 posto sufinancirano sredstvima EU, a ostatak od 28,80 nacionalnim sredstvima, svjedoči činjenica da je potpisivanju Ugovora nazočio ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, a uz njega i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i brojni drugi ugledni gosti.

Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić zadovoljno je konstatirao da je nakon gotovo deset godina od kako je Grad odlučio ući u ovu priču konačno došao trenutak za potpisivanje ugovora sa izvođačem radova. Možemo biti sretni što će Grad Đakova sa svoja tri prigradska naselja, uključujući dva koja već imaju kanalizacijsku mrežu, biti spojeni na jedan moderni kanalizacijski sustav, gdje će sve završavati na uređaju za pročišćavanje otpada. Grad Đakovo u ovome nije sam, zajedno smo sa Općinom Satnica Đakovačka što će činiti aglomeracijski sustav Grada Đakova, rekao je gradonačelnik Mandarić.

Ovaj kapitalni projekt u sektoru vodnoga gospodarstva donosi izgradnju 41 kilometra nove kanalizacijske mreže na području grada Đakova, Budrovaca, Piškorevaca i Selaca Đakovačkih, rekonstrukciju 10 kilometara gravitacijske kanalizacijske mreže u gradu, gradnju 10 kilometara tlačne kanalizacije, izgradnju 26 crpnih stanica, a samom Đakovu tri retencijske građevine, rekonstrukciju 8 kilometara voodovodne mreže i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Svi ti infrastrukturni zahvati omogućit će čak 2.581 novi kućni priključak u spomenutim prigradskim naseljima, uključujući Ivanovce, Kuševac i Satnicu Đakovačku, koja administrativno ne pripada Gradu Đakovu. Prvi radovi počinju za mjesec dana.