USPJEŠAN SASTANAK GRADONAČELNIKA MANDARIĆA I UPRAVE WIENERBERGER CBME ADRIATIC

Objavljeno: 25. 10. 2018.

Wienerberger će još 20 godina proizvoditi crijep u Đakovu

Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić sa suradnicima susreo se krajem rujna sa predsjednikom Uprave Wienerberger CBME Adriatic Jožom Štrakl u proizvodnom pogonu Tondach crijepa, odnosno u tvornici smještenoj između Đakova i prigradskog naselja Kuševac. Bio je to prvi susret Uprave spomenute tvrtke i gradonačelnika Mandarića koji je protekao u dobrom raspoloženju i dogovorima za buduću suradnju.

Priča o Wienerberger grupi započela je u Austriji 1819. godine. Tijekom gotovo 200 godina postojanja, grupa je postala najveći svjetski proizvođač građevinskih materijala s više od 260 tvornica prisutnih u 26 zemalja. U Đakovu, rečeno je na sastanku, imaju 103 zaposlena, a jedino su u đakovačkom pogonu, kada se govori o Hrvatskoj, u ovoj godini zaposlili sedam novih djelatnika.

Predsjednik Uprave Štrakl na sastanku je izrazio zadovoljstvo što su upravo na dan sastanka, nakon dužih pregovora, uspjeli kupiti zemljište nedaleko tvornice čime su osigurali dovoljno kapaciteta za narednih 20 godina uspješnog rada. Teme sastanka su bile stipendiranje učenika za deficitarna zanimanja, mogućnost novog zapošljavanja te interes za suradnjom na različitim poljima zajedničkog djelovanja.