NAKON ZAVRŠENE ENERGETSKE OBNOVE SVEČANO OTVOREN OBNOVLJENI VRTIĆ VILA

Objavljeno: 25. 10. 2018.

Nakon što je nedavno završena energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Vila, na prigodnoj svečanosti uz nastup mališana i blagoslov vlč. Ivana Kunčevića vrtić je svečano otvoren.

Brojnim roditeljima i uzvanicima obratila se ravnateljica Ambra Kordić koja se u pozdravnom govoru zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog važnog projekta te je zaslužnima dodijelila Povelju zahvalnosti u prvom redu Gradu Đakovu. Povelju je preuzeo gradonačelnik Marin Mandarić rekavši kako ulaganja u Dječji vrtić ne prestaju. Rekao je i kako Grad planira poboljšanje uvjeta i povećanje kapaciteta, u planu je i izgradnja novih prostora za buduće korisnike vrtića. Za ovakve projekte uvijek je bilo i bit će, rekao je, novaca u Gradu Đakovu.

Projekt energetske obnove sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR). Ukupna vrijednost projekta je 2.249.253,02 kuna, od tog iznosa EU sufinancira 678.534,34 kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije preuzelo je na sebe 705.184,85 kn prihvatljivih troškova projekta, dok ostatak sredstava osigurava grad Đakovo. Nakon energetske obnove zgrada prelazi iz energetskog razreda E u energetski razred C. Treba napomenuti i da je uz sve navedeno, Grad Đakovo dodatno investirao u bojanje zidova, lakiranje parketa, obnavljanje sanitarnih čvorova, kupljena je i nova oprema, krevetići, previjališta…