PROMOCIJOM NAJBOLJIH DOMAĆIH PROIZVODA I ZANATA ODRŽAN 5. OBRUČ FESTIVAL

Objavljeno: 24. 10. 2018.

Na 5. Festivalu umijeća 38 obrta, OPG-a, udruga i koncert Giuliana Đanića

Promocijom najboljih domaćih proizvoda i zanata Obruč Jelačićevu pretvorio u šetalište

“Obrtnička” Ulica bana Jelačića pretvorena u šetalište, 38 izlagača, domaćinska atmosfera, vrlo dobra posjećenost Đakovčana koji su prkosili hladnom vjetru i izvrstan večernji Giulianov koncert uz predgrupu Cotydu – sukus je petoga Festivala umijeća Obruč, koji su 22. rujna organizirali Grad Đakovo, Turistička zajednica, Udruženje obrtnika i gradski komunalac Univerzal. U prvom planu tradicijski i još uvijek živući majstorski obrti: postolar, ključar, kovač, kolar i medičar, a na izložbeno-prodajnim štandovima sve i svašta: od kulina i švargla, mljevene paprike, bučinog ulja, lepinjica, ekohrane, sira i kolača, pletenih i drvenih predmeta i igračaka, aronije, lavande i meda do kožnih papuča, lutkica, rukotvorina, suvenira, raznih ukrasa i domaćeg craft piva…Sve uz domaću pop glazbu s festivalske pozornice za bolji ugođaj.

Pridružila se i Srednja strukovna škola Antuna Horvata sa svojom učeničkom zadrugom, promovirajući deficitarna zanimanja: zidare, pekare, kuhare i frizere… Đakovačka je policija u sklopu Obruča zajedno s Gradom podjelom ruža i prigodnih tiskanih materijala ujedno obilježila Dan borbe protiv nasilja nad ženama.

– Drago nam je da su đakovački tradicijski majstori obrtnici ovdje pokazali svoja umijeća… Pružamo im podršku i očekujemo da će se i ostali obrtnici ubuduće više angažirati i sudjelovati jer ovo je njihov festival. Dok se bore za svoj prostor na tržištu roba i usluga, mogu računati na Grad kao partnera, kaže zamjenik gradonačelnika Robert Francem.

Promet je u Jelačićevoj bio zatvoren tijekom subote 22. rujna, subotnje noći i nedjeljnog jutra 23. rujna, čime je Đakovo dalo doprinos i obilježavanju Europskog dana bez automobila.

DANIJEL GEOŠIĆ

Foto: DANIJEL GEOŠIĆ / SILVIJA BUTKOVIĆ