NERETVANSKA LAĐA PUNA MANDARINA „ZAPLOVILA“ PANONSKIM MOREM

Objavljeno: 12. 11. 2020.

Rukice pune plodova iz doline Neretve, dječja cika, razigranost i ogromna radost kad su ih snažne ruke đakovačkih vaterpolista podigle u unutrašnjost lađe zasigurno su najveća nagrada Ivici Mijoču iz Metkovića. Mijoč, inače vlasnik Autoškole Žabac danas je predstavnicima Vaterpolo kluba Đakovo ispred Dječjeg vrtića Vila uručio neretvansku lađu koju je sam dopremio u Slavoniju, a dječici i potrebitim građanima donirao gotovo dvije tone mandarina! Nastavak je to priče o prijateljstvu između srca Slavonije i doline Neretve gdje ekipa Đakovačkih bećara, naših vaterpolista, sudjeluje na nadaleko poznatom Maratonu lađa. Tijekom preuzimanja lađe i mandarina, Mijoču, ali i đakovačkim vaterpolistima se zahvalio zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Antun Galić rekavši kako su zaslužni za promociju grada Đakova.

– Do sada su naši vaterpolisti imali želju i volju za treniranjem i ostvarili su izvrsne rezultate na Maratonu lađa. Gospodin Mijoč izrazio je želju da im donira jednu lađu na kojoj će adekvatnije i kvalitetnije moći trenirati i pripremati se za iduću godinu i Maraton lađa, rekao je zamjenik Galić zahvalivši se i u ime gradonačelnika Marina Mandarića.

Ova inicijativa, rekao je Ivica Mijoč, potekla je dijelom i zbog toga što se naizgled čini da pandemija koronavirusa razdvaja ljude. – Htjeli smo pokazati da to nije tako, da ima dobrih stvari koje se mogu činiti i ne smiju se zaboraviti, rekao je Mijoč.

Na vrijednom poklonu Mijoču se zahvalio predsjednik Vaterpolo kluba Đakovo Ivan Gurdon.

-Ovaj poklon uvelike će nam pomoći jer ćemo sad moći trenirati u identičnoj lađi u kakvoj se vesla Maraton. Više nećemo morati trenirati u limenim čamcima, nego će kompletna ekipa biti u lađi. Vjerujemo da ćemo s ovim poklonom donijeti Domagojev štit u grad Đakovo, rekao je Gurdon. Do sada je njihova ekipa na Maratonu zauzela 21. i 28. mjesto. Dodao je i kako Đakovački bećari za Maraton treniraju na jezeru Borovik. Na donaciji mandarina zahvalila je ravnateljica Dječjeg vrtića Đakovo Ambra Kordić, a treba reći da su mandarine stigle i u Dječji vrtić zvrk, Dječji vrtić Sunčev sjaj Nazaret, u đakovačke osnovne škole, Udrugu Neven te u socijalnu samoposlugu.